Peuteryoga Haarlem & kleuteryoga Haarlem

Peuteryoga kleuteryoga - Vlinder met logo

Jonge kinderen hebben dagelijks met een heleboel prikkels te maken. Zowel thuis, als op de opvang als buiten.. overal leren ze iedere dag iets nieuws en moet er informatie verwerkt worden. Peuteryoga en kleuteryoga helpt kinderen om een rustmoment te creëren en om lichamelijk bezig te zijn. Beiden helpen om prikkels te verwerken en weer even op te laden. Rondom verschillende thema’s doen we yoga oefeningen, gericht op de ontwikkeling van peuters en kleuters, en ontspannen we samen. Deze afwisseling tussen ínspanning en óntspanning zorgt voor balans en vergroot het lichaamsbesef van je kind. Omdat de yogaoefeningen voor beide leeftijdsgroepen gelijk zijn, noem ik het vanaf nu peuteryoga.

Voor de les peuteryoga hoef je als ouder geen ervaring met yoga te hebben. Alles gebeurt spelenderwijs en de les draait dan ook vooral om het plezier dat de kinderen ervaren, met elkaar en met de ouders. Er zijn ook kinderen die tijdens de les liever niet met alles meedoen, maar af en toe gewoon lekker willen kijken. Ook dat is prima. Vaak zie je ze dan ineens thuis wel de oefeningen of liedjes nadoen.

Inhoud cursus peuteryoga

PeuteryogaSamen gaan we 3 keer op yoga avontuur. Zo zijn we de ene keer in het geheime Smurfenbos, en staan we de andere keer op de Noordpool tussen de ijsberen. We maken hierbij gebruik van yoga oefeningen, spelletjes, liedjes, massage oefeningen en ontspanningsoefeningen. Ook besteden we aandacht aan de ademhaling en de zintuigen. De cursus peuteryoga bestaat uit 3 lessen van ongeveer 30 minuten. De oefeningen zijn gericht op de kinderen, maar deelname van ouders is wel gewenst. Thuis kunnen de oefeningen nog eindeloos herhaald worden, want je krijgt na afloop een overzicht van de oefeningen mee.

Voordelen peuteryoga

Door regelmatig peuteryoga te doen, komen de kinderen meer in contact met zichzelf en dit helpt ze onder andere bij het verbeteren van:
♡ het zelfvertrouwen;
♡ het zelfbewustzijn;
♡ het concentratievermogen;
♡ de emotionele groei.

Peuteryoga heeft natuurlijk ook een goede uitwerking op het lichaam. Het bevordert:
♡ een goede lichaamshouding;
♡ de motorische vaardigheden;
♡ een goede weerstand;
♡ de werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop.

Eerstvolgende cursussen peuteryoga Haarlem

I.v.m. het Coronavirus zijn alle cursussen peuteryoga & kleuteryoga geannuleerd. Ik weet nog niet wanneer er weer een cursus gaat starten. Op het moment richt ik me op de babymassage (online) en de portrettekeningen. En zodra het weer mag, ook de Mama massage.

Zoek vooral wat leuke yoga oefeningen op Youtube om samen met je kindje te doen en wie weet zien we elkaar in de toekomst weer!

Yogazaal

Inschrijven peuteryoga Haarlem

Locatie: Ambonstraat 2a Haarlem

Prijs: €45,- (3 x 30 minuten)
Inclusief overzicht van bepaalde oefeningen, zodat je het thuis nog vaak kunt herhalen.

Een vervolgcursus is altijd mogelijk mét korting. Voor een tweede (derde, etc.) pakket betaal je nog maar €35,-.

Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je snel in via het contactformulier!
Peuteryoga kleuteryoga met logo

 

Review peuteryoga Marjolein JReview Peuteryoga Laura SReview peuteryoga Sabine HReview peuteryoga Kim A