Babymassage & peuteryoga bij het kinderdagverblijf

Lief & Puur verzorgt ook workshops babymassage op het kinderdagverblijf en peuteryoga op het kinderdagverblijf.

Afhankelijk van wat de wensen zijn, kunnen leidsters een workshop volgen, of wordt er les gegeven aan de kindjes zelf. Een voorbeeld van de mogelijkheden, vind je hieronder:

Workshop babymassage leidsters

Babymassage en baby yogaEen workshop babymassage aan de leidsters, bijvoorbeeld als studiedag- of avond.  De lengte van de workshop wordt in overleg bepaald. Tijdens deze workshop leren de leidsters alles over lichaamstaal van baby’s en leren ze oefeningen en spelletjes die zorgen voor plezier en het vergroten van het lichaamsbesef van baby’s. De oefeningen zijn allemaal veilig en laagdrempelig. Er worden een aantal massagetechnieken voorgedaan die met (een deel van de) kleertjes aan toegepast kunnen worden, bijvoorbeeld op de commode. Dit kan helpen om baby’s te laten ontspannen en ze een kort moment van kwalitatieve aandacht te geven. Alle geleerde oefeningen zijn terug te vinden in de handleiding die uitgedeeld wordt na de workshop.

Workshop babymassage ouders

Een workshop babymassage aan de ouders, bijvoorbeeld tijdens een opendag of het zomerfeest. Ouders leren de oefeningen zelf toepassen bij hun eigen kindje. Dit kan in groepjes gegeven worden, en ouders kunnen zich hier bijvoorbeeld voor inschrijven.
Natuurlijk kan er ook een workshop peuteryoga gegeven worden, die ouders dan met hun peuter volgen.

Peuteryoga

Peuteryoga kinderopvangTijdens de les peuteryoga wordt er gebruik gemaakt van yogaoefeningen, liedjes, massage, concentratiespelletjes en ontspanningsoefeningen. De afwisseling tussen inspanning en ontspanning zorgt voor balans bij kinderen. Peuteryoga geeft ze zelfvertrouwen en het is goed voor hun lichamelijke ontwikkeling. De voordelen staan uitgebreid beschreven onder het kopje peuteryoga. Natuurlijk draaien de lessen vooral om het hebben van plezier.

Ik geef zelf les aan de kinderen. De les duurt ongeveer een half uur. Je kunt een eenmalige les boeken, rondom een bepaald thema. Of je kunt een hele serie lessen boeken, zodat ik een aantal weken achter elkaar langskom bij verschillende groepen. Ook kun je één keer in de zoveel tijd een les peuteryoga inplannen. Er is veel mogelijk.

Vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ook als je andere ideeën hebt over de workshops. Er is in overleg veel mogelijk. Ook gastouders kunnen een workshop volgen voor babymassage of peuteryoga.

Review KDV De Regenboog groot

Review KDV Partou groot

Peuteryoga Kinderdagverblijf