Peuteryoga bij het kinderdagverblijf

Doe eens een andere activiteit met je kinderen en laat mij peuteryoga komen geven op jullie kinderdagverblijf. Al een aantal jaar geef ik bij verschillende kinderdagverblijven regelmatig lessen peuteryoga. En dat is iedere keer een feestje.

Tijdens de les peuteryoga wordt er gebruik gemaakt van yogaoefeningen, liedjes, massage, concentratiespelletjes en ontspanningsoefeningen. De afwisseling tussen inspanning en ontspanning zorgt voor balans bij kinderen. Peuteryoga geeft ze zelfvertrouwen en het is goed voor hun lichamelijke ontwikkeling. De voordelen staan uitgebreid beschreven onder het kopje peuteryoga. Natuurlijk draaien de lessen vooral om het hebben van plezier.

Ik geef zelf les aan de kinderen. De les duurt ongeveer een half uur. Je kunt een eenmalige les boeken, rondom een bepaald thema. Of je kunt een hele serie lessen boeken, zodat ik een aantal weken achter elkaar langskom bij verschillende groepen. Ook kun je één keer in de zoveel tijd een les peuteryoga inplannen. Er is veel mogelijk.

Kosten peuteryoga kinderdagverblijf

De kosten bedragen €50,- per uur. Na het eerste uur wordt er met halve uren gerekend.

De lessen duren eigenlijk altijd een half uur. Het meest ideale is om de groep in tweeën te delen, zodat de yoga in kleinere groepjes gegeven kan worden. Dan speelt de ene helft bijvoorbeeld buiten en daarna draaien we het om. Als dat niet praktisch is, kan de les ook gewoon aan de hele groep gegeven worden.

Peuteryoga kleuteryoga met logoMijn opleiding peuteryoga

Ik heb de opleiding ‘ Docent peuteryoga & kleuteryoga’ bij Eigen Wijze Opleidingen gevolgd en ik heb dit in 2017 afgerond. Sinds die tijd heb ik cursussen peuteryoga en kleuteryoga aan ouders en kinderen gegeven, en heb ik veel lessen verzorgd op kinderdagverblijven. Op dit moment richt ik me op de lessen peuteryoga op het kinderdagverblijf.

Babymassage bij het kinderdagverblijf

Afhankelijk van wat de wensen zijn, kunnen leidsters een workshop volgen, of wordt er les gegeven aan de kindjes zelf. Een voorbeeld van de mogelijkheden, vind je hieronder:

Workshop babymassage pedagogisch medewerkers

Babymassage en baby yogaEen workshop babymassage aan de leidsters, bijvoorbeeld tijdens een studiedag of vergadering.  Tijdens deze workshop leren de pedagogisch medewerkers alles over lichaamstaal van baby’s en leren ze oefeningen en spelletjes die zorgen voor plezier en het vergroten van het lichaamsbesef van baby’s. De oefeningen zijn allemaal veilig en laagdrempelig. Er worden een aantal massagetechnieken voorgedaan die met (een deel van de) kleertjes aan toegepast kunnen worden, bijvoorbeeld op de commode. Dit kan helpen om baby’s te laten ontspannen en ze een kort moment van kwalitatieve aandacht te geven.

Ook wordt er aandacht besteedt aan spelmassage voor de wat oudere kinderen. Eventueel kan er een klein stukje peuteryoga worden meegenomen, zodat jullie pedagogisch medewerkers een aantal oefeningen kennen die ze af en toe met de kinderen kunnen doen.

Alle geleerde oefeningen zijn terug te vinden in de handleiding die uitgedeeld wordt na de workshop.

Vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ook als je andere ideeën hebt over de workshops. Er is in overleg veel mogelijk. Ook gastouders kunnen een workshop volgen voor babymassage of peuteryoga.

Review KDV De Regenboog groot

Review KDV Partou groot

Peuteryoga Kinderdagverblijf