De start van Lief & Puur met babymassage

Sharon Verbond

Mijn naam is Sharon Verbond (33 jaar) en ik ben de trotse moeder van 3 prachtige jongens. Sinds 2015 geef ik lessen babymassage onder de naam Lief & Puur. Sinds die tijd ben ik uitgebreid met peuteryoga, kleuteryoga en zwangerschapsmassage.

Babymassage

Opleiding

Ik heb de PABO gedaan en kom uit het onderwijs. Een aantal jaar geleden heb ik een cursus speltherapie gevolgd. Het onderwerp hechting heeft mij altijd geboeid en sinds mijn zwangerschap ben ik daar nog meer mee bezig. Na de geboorte van mijn oudste zoon, werd ik zo geraakt door de puurheid en onschuld van baby’s, dat het idee voor Lief & Puur is ontstaan. Mijn zoontje kon zo genieten van de babymassage dat ik daar meer mee wilde doen. Ik heb toen de opleiding ‘docent babymassage en baby-yoga’ gevolgd via het RGDB en ik sta ingeschreven in het Register Gecertificeerde Docenten Babymassage. Daarna heb ik mij verdiept in peuteryoga en kleuteryoga omdat het ook ontzettend leuk is voor oudere kindjes. Ik heb de opleiding ‘ docent peuteryoga & kleuteryoga’ bij Eigen Wijze Opleidingen gevolgd. Bij Mood Massage opleidingen heb ik de cursus zwangerschapsmassage afgerond.

Het fijne aan babymassage en yoga is dat de technieken eenvoudig uit te voeren en in het dagelijks leven toe te passen zijn. Het is dan ook voor iedere ouder en verzorger toegankelijk. Je hoeft er zelf geen yoga ervaring voor te hebben.

Via de cursussen en workshops wil ik graag zoveel mogelijk ouders bereiken. De babytijd en eerste jaren gaan zo snel voorbij. Ik laat je graag even stilstaan om bewust contact met je kindje te maken door middel van babymassage en yoga. Het draagt bij aan een goede hechting en mooie herinneringen voor later.

Via mijn werk kom ik met heel veel ouders in contact. Veel ouders van jonge kinderen bezoeken mijn website. Aangezien ongeveer 1 op de 10 moeders te maken krijgt met een postpartum depressie, wil ik daar op mijn site ook aandacht aan besteden. Het kan iedereen overkomen (in verschillende vormen), en het bepaalt niet wat voor moeder je bent.

De laatste tijd ben ik me naast de babymassage en miniyoga meer gaan richten op de zorg voor moeders. Blije mama’s zorgen immers voor blije baby’s. Je kan nog beter voor je kindje zorgen als het ook goed met jou gaat. Behalve de informatie die ik op deze site verstrek, bied ik ook een stukje Mamacare aan. Op dit moment bestaat dat uit zwangerschapsmassage, maar in de toekomst wil ik dit uitbreiden naar postpartum massage en het mamagesprek.

Neem contact op voor meer info.

♡ Om nog meer kinderen te helpen, steunt Lief & Puur het goede doel Because We Carry.