De start van Lief & Puur met babymassage

IMG_20200430_164708_204

 

Mijn naam is Sharon Verbond, 35 jaar en de trotse mama van 4 kindjes. Sinds 2015 geef ik lessen babymassage onder de naam Lief & Puur. Sinds die tijd zijn er ook Mama massages bijgekomen, en heel iets anders: het tekenen van portretten. Ik houd van creatief bezig zijn en heb al zoveel mensen blij mogen maken met een persoonlijke lijntekening. Sinds ik daarmee begonnen ben, is het altijd druk geweest met aanvragen. Dat geeft ontzettend veel voldoening, want de mooiste (maar ook verdrietigste) verhalen komen langs en mag ik omzetten in een tekening. Vaak gaat het dan om het samenvoegen van verschillende foto’s, zodat mensen die gemist worden toch óók op de tekening staan. Dit blijf ik graag nog jaren doen! Daarnaast wil ik in de toekomst meer schilderen en vrij werk laten zien.

 

Opleiding

Ik heb de PABO gedaan en kom uit het onderwijs. Een aantal jaar geleden heb ik een cursus speltherapie gevolgd. Het onderwerp hechting heeft mij altijd geboeid en sinds mijn eerste zwangerschap ben ik daar nog meer mee bezig. Na de geboorte van mijn oudste zoon, werd ik zo geraakt door de puurheid en onschuld van baby’s, dat het idee voor Lief & Puur is ontstaan. Mijn zoontje kon zo genieten van de babymassage dat ik daar meer mee wilde doen. Ik heb toen de opleiding ‘docent babymassage en baby-yoga’ gevolgd via het RGDB en ik sta ingeschreven in het Register Gecertificeerde Docenten Babymassage. Omdat ik me ook op de zorg voor moeders wilde richten, heb ik de cursus Zwangerschapsmassage bij MOOD gevolgd en de cursus ontspanningsmassage bij de Massagerij.

Babymassage

 

Via de cursussen en massages wil ik graag zoveel mogelijk ouders bereiken. De babytijd en eerste jaren gaan zo snel voorbij. Ik laat je graag even stilstaan om bewust contact met je kindje te maken door middel van babymassage. Het draagt bij aan een goede hechting en mooie herinneringen voor later. Maar ook het maken van een portret of geboorteposter van je kindje doe ik met liefde. Ook dit laat je weer even stilstaan bij hoe klein je kindje ook alweer was.

Via mijn werk kom ik met heel veel ouders in contact. Veel ouders van jonge kinderen bezoeken mijn website. Aangezien ongeveer 1 op de 10 moeders te maken krijgt met een postpartum depressie, wil ik daar op mijn site ook aandacht aan besteden. Het kan iedereen overkomen (in verschillende vormen), en het bepaalt niet wat voor moeder je bent.

De laatste jaren ben ik me meer gaan richten op de zorg voor moeders. Omdat ik vind dat die soms nog wel ontbreekt in onze maatschappij. Door middel van de Mama massages wil ik moeders even de aandacht geven die zij echt verdienen. Zo kun je als moeder een moment tot rust komen en verwerken wat nodig is.

♡ Om nog meer kinderen te helpen, steunt Lief & Puur het goede doel Because We Carry.