De start van Lief & Puur met babymassage

IMG_20200430_164708_204

 

Mijn naam is Sharon Verbond (34 jaar) en ik ben de trotse moeder van 3 jongens. Binnenkort wordt ons gezin nog groter, want ons vierde kindje is onderweg. Sinds 2015 geef ik lessen babymassage onder de naam Lief & Puur. Sinds die tijd ben ik uitgebreid met peuter- en kleuteryoga en ook met het geven van Mama massages. Ik houd van creatief bezig zijn en verkoop sinds kort ook mijn tekeningen en schilderijen rondom het thema moederschap en baby’s. Ik maak ook graag een lijntekening van jou en je dierbaren. Zo worden herinneringen mooie plaatjes.

 

Opleiding

Ik heb de PABO gedaan en kom uit het onderwijs. Een aantal jaar geleden heb ik een cursus speltherapie gevolgd. Het onderwerp hechting heeft mij altijd geboeid en sinds mijn eerste zwangerschap ben ik daar nog meer mee bezig. Na de geboorte van mijn oudste zoon, werd ik zo geraakt door de puurheid en onschuld van baby’s, dat het idee voor Lief & Puur is ontstaan. Mijn zoontje kon zo genieten van de babymassage dat ik daar meer mee wilde doen. Ik heb toen de opleiding ‘docent babymassage en baby-yoga’ gevolgd via het RGDB en ik sta ingeschreven in het Register Gecertificeerde Docenten Babymassage. Daarna heb ik mij verdiept in peuteryoga en kleuteryoga omdat het ook ontzettend leuk is voor oudere kindjes. Ik heb de opleiding ‘ docent peuteryoga & kleuteryoga’ bij Eigen Wijze Opleidingen gevolgd. Omdat ik me ook meer op de zorg voor moeders wilde richten, heb ik de cursus Zwangerschapsmassage bij MOOD gevolgd en de cursus ontspanningsmassage bij de Massagerij.

Babymassage

 

Via de cursussen en massages wil ik graag zoveel mogelijk ouders bereiken. De babytijd en eerste jaren gaan zo snel voorbij. Ik laat je graag even stilstaan om bewust contact met je kindje te maken door middel van babymassage. Het draagt bij aan een goede hechting en mooie herinneringen voor later. Maar ook het maken van een portret of geboorteposter van je kindje doe ik met liefde. Ook dit laat je weer even stilstaan bij hoe klein je kindje ook alweer was.

Via mijn werk kom ik met heel veel ouders in contact. Veel ouders van jonge kinderen bezoeken mijn website. Aangezien ongeveer 1 op de 10 moeders te maken krijgt met een postpartum depressie, wil ik daar op mijn site ook aandacht aan besteden. Het kan iedereen overkomen (in verschillende vormen), en het bepaalt niet wat voor moeder je bent.

De laatste jaren ben ik me meer gaan richten op de zorg voor moeders. Omdat ik vind dat die soms nog wel ontbreekt in onze maatschappij. Door middel van de Mama massages wil ik moeders even de aandacht geven die zij echt verdienen. Zo kun je als moeder een moment tot rust komen en verwerken wat nodig is.

♡ Om nog meer kinderen te helpen, steunt Lief & Puur het goede doel Because We Carry.