Neem deel aan de workshop Shantala babymassage of volg thuis privéles babymassage

De positieve effecten van babymassage worden steeds bekender. Ook ziekenhuizen en consultatiebureaus raden het steeds vaker aan. Babymassage komt tegemoet aan de behoefte van huid-op-huidcontact van je baby en je maakt heel bewust contact. Beiden bevorderen een veilige hechting. De basis voor de hechtingrelatie wordt gelegd in het eerste levensjaar en deze hechtingrelatie heeft o.a. invloed op het zelfvertrouwen en toekomstige relaties van je kindje met mensen om zich heen.

Shantala babymassage is voor iedere baby geschikt. Kindjes die veel huilen, onrustig of gespannen zijn, hebben extra baat bij babymassage. Babymassage kan helpen krampjes te verlichten en kan een negatieve spiraal doorbreken bij bijvoorbeeld baby’s die moeilijk kunnen slapen. De hormonen als oxytocine en endorfine die tijdens de massage vrij komen, helpen hierbij.

Afhankelijk van je kindje en wat je zelf prettig vindt, kun je kiezen voor een eenmalige workshop of voor privéles bij je thuis.

Inhoud workshop babymassage

babymassageTijdens de workshop leer je in 1,5 uur alle technieken van de Shantala babymassage. De les bestaat voor een deel uit het zelf masseren van je baby en de rest van de tijd worden technieken voorgedaan op de pop en vragen beantwoord. Tussendoor is er ruimte om je kindje te voeden of te laten slapen. De les wordt aangepast op de baby’s die er zijn. Om dit mogelijk te maken, houden we de groepen klein. Na afloop krijg je een duidelijke handleiding met plaatjes en muziek cadeau. Je hebt dan alles in huis om zelfstandig je baby te masseren.

De eerstvolgende workshops babymassage Haarlem staan gepland op:

Voorlopig geef ik geen workshops babymassage. Wel kun je de  ONLINE cursus babymassage volgen! Duidelijk en compleet. Zie: online babymassage.

 

Review Babymassage Lois MReview Babymassage Aida SReview Babymassage Antje BReview Babymassage Natascha NReview Babymassage Claudia BReview Kimberley