Wat heb jij nodig? Een massage, wat extra hulp, tips of gewoon even rust?

Het All-in-pakket bestaat uit:
♡ Babymassage
♡ Een mama massage van 60 minuten
♡ Een portrettekening in de stijl naar keuze
♡ 3,5 uur ondersteuning die je kunt invullen hoe jij wil
♡ Het maken van spontane ongeposeerde foto’s van jou met je kindje, met jouw camera of die van mij

Ondersteuning in het eerste jaar met je kindje

Naast de massages die ik geef, kan ik ook bij je komen voor wat extra ondersteuning.

Nadat je met je kindje bent thuisgekomen, staat je wereld meestal op z’n kop. “Ineens” is daar een klein mensje die volledig afhankelijk van jou is en waar je 24 uur per dag voor aan het zorgen bent. Met een beetje geluk heb je de eerste week een fijne kraamhulp die je lekker in de watten legt en je daarnaast alles leert over de verzorging van je kindje. Jullie worden beiden iedere dag in de gaten houden en het huis wordt schoongemaakt. Maar na die eerste week gaat de kraamhulp weg. En in de meeste gevallen moeten de partners ook weer snel daarna aan het werk.

Dat kan best pittig zijn. Ook als dit niet je eerste kindje is en je de aandacht moet verdelen tussen meerdere kinderen. Eigenlijk heeft iedere moeder het eerste jaar met haar kindje ondersteuning nodig van anderen. Maar dat is niet altijd mogelijk, omdat mensen werken of ver van elkaar vandaan wonen. Vooral in deze periode met corona kan het moederschap best eenzaam zijn.

Postpartum doulaIk kan je het eerste jaar helpen in de vorm van praktische ondersteuning. Zo kan ik wat huishoudelijke taken overnemen, op de oudere kinderen letten of de baby even overnemen, zodat je even kunt bijslapen. Ik ben er om voor JOU te zorgen, zodat je kunt opladen. Dit doe ik door je werk uit handen te nemen, maar ook door een Mama massage te geven of naar je te luisteren. Bovendien maak ik, als je wil, foto’s van jou met je kindje, omdat die voor later zo waardevol zijn. Gewoon naturel en spontane foto’s als je met je kindje bezig bent, omdat je die foto’s vaak niet hebt, terwijl dat wel de fijnste herinneringen zijn.

Je bepaalt zelf waar de ondersteuning uit bestaat. Waar heb jij behoefte aan? Dat is belangrijk, want je weet zelf het beste waar je mee geholpen bent.

Wat kan ik voor jou betekenen?

♡ Het bieden van praktische ondersteuning door licht huishoudelijk werk uit handen te nemen, of voor de kinderen te zorgen. Ik heb ervaring als moeder van 3 kinderen (met ieder hun eigen karakter en kwaaltjes), heb jaren in de kinderopvang gewerkt en heb als juf in het basisonderwijs gewerkt (ik heb mijn Pabo diploma).

♡ Een luisterend oor. Ik ben een onafhankelijk persoon die niet oordeelt en die 100% aandacht heeft voor jou en jouw gevoelens.

♡ Ik ben ervaringsdeskundige als moeder van 3 kinderen, met 3 totaal verschillende bevallingen en kraamperiodes. Ik heb zelf ervaren wát een verschil het maakt als je ondersteuning hebt en je momenten hebt om op te laden. Het maakt het moederschap zoveel leuker en makkelijker als je ook een beetje voor jezelf zorgt.

♡ Een afsluiting van een bijzondere periode: je bevalling en kraamtijd. Officieel duurt de kraamtijd 40 dagen (6 weken). In veel culturen wordt je deze hele 40 dagen ondersteund door andere vrouwen en wordt de afsluiting van de kraamtijd gevierd met een ritueel. Extra ondersteuning in de eerste 6 weken zijn dus ook echt geen overbodige luxe, maar zou eigenlijk standaard moeten zijn. Het afsluiten van de kraamtijd zouden we kunnen doen door middel van een Mama gesprek of een Mama massage.

♡ Praktische tips over hoe je voor jezelf en je kindje kunt zorgen. Hoe vraag je om hulp en hoe vind je balans. Wat werkt voor jou?

♡ Rust: Misschien heb je juist behoefte aan wat stilte en wil je alleen maar dat ik de huishoudelijke taken overneem, de lunch verzorg en me even over de kinderen ontferm. En ook dat is prima en heel logisch. Ik ben rustig en zelfstandig en kan prima mijn eigen gang gaan.

Voor wie?

Het all-in-pakket is aan te raden voor ALLE moeders. Ook (of misschien wel juist) als je al meerdere kinderen hebt. Het hele eerste jaar kun je hier gebruik van maken.

Prijs

Het pakket is 6 uur, waarvan we 2,5 uur aan de massages (en het klaarzetten en opruimen) besteden en nog 3,5 uur kunnen inrichten hoe jij wil. Daarbij krijg je nog een portrettekening in de stijl naar keuze, als herinnering aan de babytijd.

De prijs van het pakket is  €200,-

Wil je graag meer dan 6 uur afnemen, dan is ieder uur extra nog €20,-

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.