Peuteryoga Haarlem & kleuteryoga Haarlem

Peuteryoga kleuteryoga - Vlinder met logo

 

Jonge kinderen ontdekken de wereld met veel enthousiasme. Om de dagelijkse hoeveelheid prikkels te kunnen verwerken, hebben ze ook behoefte aan rust en ontspanning. Peuteryoga en kleuteryoga is daarvoor heel geschikt. Rondom verschillende thema’s doen we yoga oefeningen gericht op de ontwikkeling van peuters en kleuters en ontspannen we samen. Deze afwisseling van inspanning en ontspanning brengt een kind in balans. Omdat de yogaoefeningen voor beide leeftijdsgroepen gelijk zijn, noem ik het vanaf nu peuteryoga.

Voor de les peuteryoga hoef je als ouder geen ervaring met yoga te hebben. Alles gebeurt spelenderwijs en de les draait dan ook vooral om het plezier dat de kinderen ervaren, met elkaar en met de ouders. Er zijn ook kinderen die tijdens de les liever niet met alles meedoen, maar af en toe gewoon lekker willen kijken. Ook dat is prima. Vaak zie je ze dan ineens thuis wel de oefeningen of liedjes nadoen.

Inhoud cursus peuteryoga

Puteryoga oefeningSamen gaan we 3 keer op yoga avontuur. Zo zijn we de ene keer in het geheime Smurfenbos, en staan we de andere keer op de Noordpool tussen de ijsberen. We maken hierbij gebruik van yoga oefeningen, spelletjes, liedjes, massage oefeningen en ontspanningsoefeningen. Ook besteden we aandacht aan de ademhaling en de zintuigen. De cursus peuteryoga bestaat uit 3 lessen van ongeveer 50 minuten. Dit is inclusief een afsluiting met een kopje thee/limonade. De oefeningen zijn gericht op de kinderen, maar deelname van ouders is wel gewenst. Thuis kunnen de oefeningen nog eindeloos herhaal worden, want je krijgt na afloop een overzicht van de oefeningen mee.

 Voordelen peuteryoga

Door regelmatig peuteryoga te doen, komen de kinderen meer in contact met zichzelf en dit helpt ze onder andere bij het verbeteren van:
♥ het zelfvertrouwen;
♥ het zelfbewustzijn;
♥ het concentratievermogen;
♥ de emotionele groei.

Peuteryoga heeft natuurlijk ook een goede uitwerking op het lichaam. Het bevordert:
♥ een goede lichaamshouding;
♥ de motorische vaardigheden;
♥ een goede weerstand;
♥ de werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop.

Eerstvolgende cursussen peuteryoga Haarlem

Data eerstvolgende cursussen peuteryoga:
♥ Zondag 13, 20 en 27 januari, 10:10 uur – 11:00 uur

Locatie: Ambonstraat 2a Haarlem

Yogazaal

Eventueel kan er ook een cursus peuteryoga gestart worden op dinsdag of donderdag. Heb je hier interesse in? Neem contact op! Bij voldoende animo wordt er een cursus georganiseerd. Ook als je interesse hebt in peuteryoga in een andere woonplaats of op andere data dan bovenstaande, laat het weten. Er kan altijd iets geregeld worden. Privéles peuteryoga behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Inschrijven peuteryoga Haarlem

Prijs: € 40,- (3 x 50 minuten)
Inclusief overzicht van bepaalde oefeningen, zodat je het thuis nog eens kunt herhalen.

Een vervolgcursus is altijd mogelijk mét korting. Voor een tweede (derde, etc.) pakket betaal je nog maar € 30,-.

Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je snel in via het contactformulier!
Peuteryoga kleuteryoga met logo

 

Review peuteryoga SabineReview peuteryoga Kim